Päätin nyt rikkoa mansikoiden sekä vaniljan pyhää liittoa
ripauksella valkosuklaata tässä juustokakussa
ripauksella valkosuklaata tässä juustokakussa
ja lopputulos on...
no, tuossa kuvassa on kaikki mitä kakusta on enää jäljellä.
Pohja
180g digestivekeksejä
75g voita
Täyte
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
140g valkosuklaata
300g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä
Kiille
4 dl mansikkamehua
3 liivatelehteä
Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Murskaa digestivekeksit ja sulata voi.
Yhdistä murske voisulan kanssa ja painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa ja yhdistä se tuorejuuston kanssa sähkövatkaimella vatkaten.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet.
Sekoita liivatevesi tuorejuustoseokseen.
Lisää seos vaniljavaahdon joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta 1/2 mansikkamehusta ja sulata liotetut liivatteet siihen.
Yhdistä lopun mehun kanssa,
varo kuitenkin sekoittamasta voimakkaasti ettei mehuun tule kuplia.
Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkapissa 3 tuntia.
- Sari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti